NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 
Een update over het wel en wee van het New York Octet, wederom door Wim N..

 ------------------------------------------------------------------------------------------

 
Big Green Egg BBQ


Zo kwam de eerste uitnodiging binnen op 10 juli, gericht aan de deelnemers van de New York Marathon en hun partners:

“Namens de barbeque commissie wil ik jullie van harte uitnodigen voor een gezellige en smakelijke Barbeque op Zaterdag 5 september”.

Twee dagen voor de BBQ, maakte de commissie zich bekend: het supertrio Ferry, Dirk en Richard. Wat heeft dit trio met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie een partner met een missie, namelijk om de marathon in New York te gaan lopen.

Ook de partners van Ferry (Annemieke), Dirk (Irma) en Richard (Ageeth) hadden geen idee van de commissie, totdat één van hen, twee dagen voor de datum van de geplande BBQ een ‘verdacht’ e-mailtje onder ogen kwam. Ze telde daarbij op het feit dat haar echtgenoot alle ramen van binnen en buiten (ondanks de slechte weersvoorspellingen) had gezeemd. En het geheim van de BBQ commissie was niet langer een geheim meer. De e-mail met details over de locatie van de BBQ (op de dag met veel regen) volgde snel. Familie Reuvecamp en consorten kon zich klaar maken voor een huis vol mensen en dat terwijl Annemieke toch zo gehoopt had op een rustige avond.

De botten van de genodigden waren van te voren geteld. Ik heb niet precies onthouden hoeveel, maar ik dacht 465 botten in totaal (bron Annemieke). Op basis daarvan heeft Dirk als vleesdeskundige berekend hoeveel vlees er ingekocht moest worden en de uitkomst daarvan ver naar boven afgerond. Ferry heeft een aantal kookboeken uit de kast van Annemieke getrokken voor de recepten en Richard heeft er voor gezorgd dat de kosten niet uit de hand liepen.

Aldus hebben de New York lopers en hun partners op zaterdag 5 september kunnen genieten van een overdadige en goed georganiseerde BBQ met lekkere bijgerechten. Rollend ging ik naar huis toe.
Dit was natuurlijk ook de gelegenheid voor speeches. De aftrap werd gedaan door Annemieke, geïnspireerd hierbij door Frank Sinatra, gevolgd door bloemen voor Lia als bedankje voor alle trainingsschema’s voor de ‘one and only’. Waar heb ik die naam toch eerder gehoord?

Lia volgde met haar speech, waarin alle lopers nog een keer een hart onder de riem werd gestoken. En of dat niet genoeg was, kreeg elke loper een boeddha beeldje (aan een sleutelhanger) mee. Die ligt bij mij nu onder mijn kussen. Tot slot volgde Bart, die het super trio bedankte voor de uitstekend verzorgde BBQ. Alle respect ook namens ondergetekende.

Leuk om de partners van een ieder te ontmoeten. Ik heb weinig geheimen meer, want mijn partner was zo aardig om die op deze avond openbaar te maken. Ik hoop dat ik volgende week mijn ‘New York’ maatjes nog onder ogen durft te zien. Het heeft echter ook wel zijn voordelen. Zo weten ze (de dames lopers) sinds eergisteren, dat mijn richtingsgevoel zich niet zo ontwikkeld heeft in de loop der jaren. Als ik dreig te verdwalen in New York zullen de loopsters mij daarom meteen bij de hand nemen. Weer een zorg minder.
Leuk ook om aan het eind van de avond er achter te komen wat de plannen zijn op onze vrije dag in New York (zonder overleg met de mannen). We gaan naar de ‘ Walmarkt’ (of zo iets) en naar de Apple store? Nog nooit van gehoord…


Wim N.

 

NY Octet

Het NY Octet

Supertrio

en het supertrio !